Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Zangeres vertelt over Piraña-muziek in de Efteling: 'Ik heb ook de tekst gemaakt'

13-05-2024, 03.08 uurBeeld: @Coshira_

Hoe is de muziek van de Piraña in de Efteling tot stand gekomen? Bij de wildwaterbaan klinkt sinds 2009 een zomerse compositie van René Merkelbach. Het nummer bevat ook tekst, ingezongen door de Nederlands-Spaanse zangeres Alma Nieto. In een aflevering van de podcast Kleine Boodschap blikt ze terug op haar Efteling-werk.

Merkelbach had een Zuid-Amerikaans melodietje gemaakt, zo herinnert Nieto zich, met percussie van drummer Dave van Beek. "Toen zei René: daar moet iets Spaans over. Ik heb ook de tekst gemaakt." De zangeres én tekstschrijfster liet zich inspireren door het nummer Maria van Ricky Martin.

Daarin klinkt bijvoorbeeld "un, dos, tres, un pasito pa'lante María", wat zoiets betekent als "één, twee, drie, doe een stapje naar voren Maria". Nieto zocht voor de Piraña een vergelijkbaar eenvoudig tekstje. Zo kwam ze op een refrein dat begint met "bailamos todos aquí, cantamos siempre en el corazón".

Hart en ziel
Ze vertaalt het als "we blijven hier dansen, we zingen vanuit ons hart". Daarna volgt "de zon schijnt voor jou, kijk er maar naar". "Daar heb ik héél erg lang over nagedacht", lacht Nieto sarcastisch. Ze geeft wel aan dat ze met hart en ziel aan het project gewerkt heeft.

In de podcast gaat het ook over andere Efteling-klussen die Nieto voor haar rekening nam. Zo speelde ze in de jaren negentig in een wachtrijshow bij Droomvlucht, waar ze vroegtijdig moest stoppen omdat de rol te zwaar bleek. Verder zong ze het themalied van de Efteling-serie Sprookjes van Klaas Vaak en was ze te horen in jingles van Efteling Radio. Bovendien trad Nieto meermaals op in het park, onder andere op zomeravonden en tijdens oud en nieuw.


Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be