Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Parc Astérix Paris

Parc Astérix houdt boottocht al weken gesloten

10-05-2024, 17.32 uur

Een klassieke attractie in Parc Astérix is al enkele weken niet toegankelijk. Het Franse pretpark houdt de boottocht Epidemaïs Croisière dicht. Op een klapbord bij de afgesloten ingang wordt melding gemaakt van "technische redenen".

Epidemaïs Croisière stamt uit 1989, het openingsjaar van Parc Astérix. Tot 1999 heette de attractie La Balade d'Astérix. Bezoekers varen langs verschillende scènes met figuren uit de stripverhalen van Asterix en Obelix. De laatste grote renovatie vond plaats in 2010.

De vaartocht is te vinden bij het Gallische dorpje in parkdeel Bienvenue chez les Gaulois. Het waterpeil is gedaald. De boten, die normaal gesproken onder water bevestigd zijn aan een kabel, liggen nu bij elkaar tegen de kant aan. Een woordvoerder spreekt over "grondige onderhoudswerken". "Een exacte datum van heropening is er helaas nog niet."

Meer Parc Astérix Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be