Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bellewaerde

Problemen bij nieuwe waterattractie Bellewaerde houden aan: sluiting verlengd

07-05-2024, 23.59 uur

De problemen bij de nieuwe waterattractie van Bellewaerde Park zijn nog niet opgelost. Afgelopen week moest het Belgische pretpark de waterbaan Amazonia noodgedwongen sluiten vanwege technische complicaties. Een woordvoerder kondigde aan dat de publiekstrekker tot en met zondag 5 mei buiten gebruik zou blijven.

Deze week verlengde Bellewaerde de sluiting onverwachts tot en met woensdag 8 mei. Inmiddels is duidelijk dat ook een heropening op donderdag niet gehaald kan worden. "Amazonia is tot en met vrijdag 10 mei 2024 gesloten", staat nu op de attractiepagina op de website van het familiepark in Ieper.

Het gemak waarmee Bellewaerde de heropening blijft uitstellen, zonder verdere uitleg of communicatie, doet vermoeden dat er nog geen oplossing in zicht is. Een woordvoerder sprak in gesprek met Looopings eerder over "kinderziektes". Amazonia is een prototype van 14 miljoen euro, gebouwd door de firma Intamin.

Afscheiding
Sinds de opening op 20 april geldt per boot een maximumgewicht van 420 kilo. Mogelijk is dat een tijdelijke maatregel. De afgelopen dagen werd een opvallende aanpassing doorgevoerd bij de metershoge schans in de baan. Op de halfpipe verscheen een afscheiding met planken, bedoeld om invloed uit te oefenen op de manier waarop de boten naar beneden glijden.

Meer Bellewaerde
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be