Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Foto's: Efteling verwerkt gezichten in nieuwe rotsen bij de Piraña

05-05-2024, 16.20 uur

Beeld: @RingelbergNick, @GypsRoccus, @Coshira_, Martin Simons, Eftelwesley

De wildwaterbaan van de Efteling krijgt een ander uiterlijk. De afgelopen maanden is de bekende Piraña voorzien van nieuwe rotspartijen. Met een beetje fantasie zijn daar gezichten in te herkennen. Ze hebben iets weg van de Moai van Paaseiland: monumentale stenen beelden gemaakt tussen de dertiende en de zestiende eeuw.

De Efteling investeert 8 miljoen euro in het renoveren van de Piraña. Oude rotspartijen zijn gesloopt. Ontwerper Karel Willemen is verantwoordelijk voor het design van de nieuwe rotsen. "Die sluiten qua sfeer en beleving beter aan bij de attractie en het landschap eromheen", zei uitvoerder Frank Poels eerder. Hij beloofde toen al "leuke details voor de oplettende kijker".

Andere toevoegingen zijn extra watereffecten, een half afgebroken aquaduct en nieuwe Inca-beelden. Verder schilderde men de buitengevel en worden de besturingskasten en de vier pompen vervangen. De klus, die in november begon, duurt naar verwachting bijna acht maanden. Eind juni moeten bezoekers weer een vaartocht kunnen maken.

Te gekke verrassingen
"Het schiet al aardig op met het groot onderhoud aan de Piraña", schrijft projectspecialist Martin Simons op LinkedIn. "Met een enthousiast team werken aan de uniciteit van de Efteling. Binnenkort weer open met een uitstraling 2.0. Technisch weer helemaal up-to-date. Nieuwe rotsen en een paar te gekke verrassingen in de baan!"



























Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be