Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling neemt bekende Nederlander aan op ontwerpafdeling

07-05-2024, 17.51 uur

Een bekende Nederlander heeft een rol gekregen op de ontwerpafdeling van de Efteling. Acteur, presentator en theatermaker Pepijn Gunneweg is tegenwoordig werkzaam bij het Kaatsheuvelse attractiepark. Hij mag zichzelf allround conceptspecialist noemen, bevestigt een Efteling-woordvoerster aan Looopings.

Gunneweg werkt momenteel een dag per week op de afdeling ontwerp en beleving. "Geen broodjeaapverhaal dus", benadrukt de voorlichtster. De beroemdheid verscheen onlangs al op een groepsfoto met Efteling-collega's als Sander de Bruijn en Robert-Jaap Jansen, genomen tijdens een personeelsfeest.

Overigens draagt Jansen eveneens de titel allround conceptspecialist. Hij houdt zich sinds 2022 fulltime bezig met "storytelling, content en beleving". De Bruijn is naast Efteling-ontwerper ook manager van de afdeling. In die hoedanigheid bewaakt hij het creatief gedachtengoed van het park.

Aankomende zomer
De woordvoerster kan nog geen concrete projecten noemen waar Gunneweg aan meegewerkt heeft. "Maar hij is nu bezig met wat zaken voor aankomende zomer, dus daarvan ga je wel het één en ander zien."

Pepijn Gunneweg was de afgelopen decennia te zien in tv-programma's en series als Foute Vrienden, Het Klokhuis, de BZT Show, Flikken Maastricht, Baantjer, Wie is de Mol? en - recentelijk - Patty. Voor verborgencamerashow Foute Vrienden vonden ook opnames plaats in de Efteling. Tussen 2001 en 2014 maakte hij deel uit van de theatergroep Ashton Brothers.

Alice in Wonderland
Verder sprak Gunneweg stemmen in voor de Nederlandse nasynchronisaties van bijvoorbeeld Chicken Little, Wall-E, Shrek the Third, Alice in Wonderland, Charlie and the Chocolate Factory en Monsters University.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be