Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Foto's: Walibi Holland werkt aan funderingen voor nieuwe achtbaan

03-05-2024, 14.21 uur

Walibi Holland is bezig met het aanleggen van funderingen voor een bijzondere nieuwe achtbaan. Over minder dan een jaar opent het pretpark een dubbele single-rail coaster van de Amerikaanse firma Rocky Mountain Construction (RMC), de fabrikant van Walibi's Untamed.

Het gaat om een Europese primeur: RMC zette in Europa nooit eerder een single-rail coaster neer. Bovendien koos Walibi voor een uniek exemplaar met twee banen naast elkaar: één met inversies voor durfallen en één zonder inversies voor families. Over de specificaties en het thema is nog niets bekend.

De toevoeging komt te liggen in een nieuw gebied dat omringd wordt door vier bestaande attracties: mega coaster Goliath, wildwaterbaan El Rio Grande, suspended coaster Condor en lanceerachtbaan Xpress: Platform 13.

Fabriek
In de afgelopen maanden is het terrein bouwrijp gemaakt. Nu kan men aan de slag met de funderingen. Later dit jaar zullen de steunpilaren en baandelen arriveren. In november verschenen al beelden uit de fabriek.

Het gebouw van spookhuis The Final Slay Ride is volledig gestript, maar het geraamte bleef staan. Dat bouwwerk zal dus hergebruikt worden. Bezoekers kunnen de vorderingen goed in de gaten houden door een ritje te maken in Goliath. De 47 meter hoge lift van de coaster grenst aan de bouwplaats.Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be