Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Duinrell

Duinrell vernieuwt zweefmolen: 'Eerste Nederlandse attractie ontworpen door AI'

14-06-2024, 17.36 uur

Duinrell heeft artificial intelligence ingezet bij het vernieuwen van een attractie. Zweefmolen Aqua Swing uit 1989 onderging de afgelopen maanden een grote renovatie, waarbij veel technische onderdelen zijn vernieuwd of vervangen. Ook het uiterlijk van de attractie kreeg een opfrisbeurt.

Op de panelen van de molen prijkten eerder alleen klassieke schilderingen van landschappen, planten en vrouwen. Nu zijn er voor het eerst ook verschillende portretten zichtbaar van welgestelde kikkers, in ouderwetse kledij. Voor de creaties maakte Duinrell-ontwerper Martijn van Haaster gebruik van een AI-tool.

"Daarmee hebben we naar ons idee de eerste Nederlandse attractie ontworpen door AI", vertelt een woordvoerder aan Looopings. Kikkers spelen een belangrijke rol in het Wassenaarse attractiepark. Duinrell heeft al sinds jaar en dag een kikker als mascotte. Bovendien hanteert men de slogan "Daar kikker je van op".

Waterspin
De techniek van de Aqua Swing werd onder handen genomen door de gespecialiseerde firma Solidum Revisie uit Overijssel. Voor het decoratiewerk was Duinrell zelf verantwoordelijk. De afgelopen jaren knapte Solidum ook al twee andere Duinrell-klassiekers op: de Waterspin en de Mad Mill.

Meer Duinrell
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be