Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bellewaerde

Nieuwe topattractie Bellewaerde Park onaangekondigd gesloten: 'Technische storingen'

02-05-2024, 10.33 uurBeeld: Themepark Magic

Amazonia, de nieuwe publiekstrekker van het Belgische pretpark Bellewaerde Park, is kapot. Bezoekers komen deze week voor een gesloten poort te staan. Bij de ingang van de spectaculaire waterbaan is woensdag een bord neergezet met een mededeling in het Nederlands en in het Frans.

"Beste bezoekers, wegens technische storingen blijft de attractie Amazonia vandaag gesloten", valt daarop te lezen. Een Bellewaerde-woordvoerder laat aan Looopings weten dat de sluiting nog even gaat duren. "Het klopt dat Amazonia gisteren dicht was en dat zal helaas zo blijven tot en met zondag", vertelt hij.

"Zoals je weet betreft het een prototype." Daar horen onvermijdelijk ook kinderziektes bij, aldus de voorlichter. "De constructeur wil deze er eerst uit krijgen alvorens terug op te starten. We doen uiteraard onze uiterste best om dit euvel zo snel mogelijk te verhelpen."

Niet informeren
Bellewaerde koos er in eerste instantie voor om het publiek niet te informeren over de gesloten topattractie: op de website, op socialmedia-kanalen en in de nieuwe Bellewaerde-app viel er niets over te lezen. Na vragen van Looopings is informatie over de sluiting alsnog toegevoegd aan de attractiepagina op bellewaerde.be.

Amazonia is een 26 meter hoge attractie van het type spinning rapids, gebouwd door fabrikant Intamin uit Liechtenstein. De waterbaan van 14 miljoen euro combineert verschillende bijzondere elementen, waaronder een verticale draaiende lift, een halfpipe en een vrije val. Een dag na de opening vond al een evacuatie plaats.

Meer Bellewaerde
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be