Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Parc Astérix Paris

Parc Astérix wil Egyptisch hotel openen in 2026: bekijk de ontwerpen

29-04-2024, 22.26 uur

Er zijn gedetailleerde ontwerpen verschenen van een nieuw hotelcomplex dat Parc Astérix in 2026 wil openen. Aan de rand van het Franse pretpark moet een themahotel verrijzen met maar liefst driehonderd kamers in Egyptische sferen. In een openbare vergunningsaanvraag komen veel schetsen en bouwtekeningen voorbij.

Parc Astérix heeft nu drie hotels: Les Quais de Lutèce, Les Trois Hiboux en La Cité Suspendue. Het Egyptische viersterrenhotel wordt nummer vier. Naast de driehonderd kamers, verdeeld over vier verdiepingen, komen er twee restaurants met in totaal zevenhonderd zitplaatsen, een spa, een congrescentrum van 1500 vierkante meter en twee bars - waarvan één op het dak.

Verder wordt een vier verdiepingen tellende parkeergarage met 480 plekken gerealiseerd. Beide gebouwen moeten een samenhangend geheel vormen. Het thema is gebaseerd op het stripalbum L'Odyssée d'Astérix, in het Nederlands vertaald als De Odyssee van Asterix.

Binnentuin
De werktitel van het project luidt Caravansérail. Het hotel krijgt volgens de documenten een oppervlakte van 33.000 vierkante meter. Eén van de blikvangers wordt een binnentuin met vijf themazones in de stijl van Fenicië, Egypte, Perzië en Mesopotamië. De opening moet plaatsvinden in oktober 2026.

Op hotelgebied wil men rond 2028 meer stappen zetten. Dan moet Les Trois Hiboux uitgebreid worden met 108 kamers. Tegelijkertijd wordt het parkeerterrein bij hotel vergroot. Tot slot hoopt Parc Astérix tussen 2028 en 2031 een vijfde hotel toe te kunnen voegen, zodat het totale aantal kamers stijgt tot boven de duizend.

Meer Parc Astérix Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be