Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
AquaZoo Leeuwarden

Nieuw tv-programma kijkt achter de schermen bij dierentuin AquaZoo

29-04-2024, 22.08 uur

Een nieuw tv-programma van de regionale zender Omrop Fryslân geeft een blik achter de schermen bij dierentuin AquaZoo Leeuwarden. In de zesdelige serie Us Bistetún ('Onze Dierentuin') worden de dieren en verzorgers van het park gevolgd. Onder andere de recente zoektocht naar ontsnapte wasberen komt voorbij.

De programmamakers speuren met nachtkijkers naar de vermiste dieren. Ook is er bijvoorbeeld aandacht voor vier tijgerwelpen en de komst van een nieuw Noord-Amerikaans themagebied. "Bouwen in de winter brengt allerhande extra uitdagingen met zich mee, zoals kou en extreem veel regen", meldt de omroep.

"Het is dan ook de vraag of het nieuwe verblijf wel op tijd klaar is." De opnames vonden het afgelopen half jaar plaats. Vandaag kwam de eerste aflevering om 17.15 uur op tv. De uitzendingen zijn online terug te kijken via de website van de omroep.

Beekse Berge
Acht jaar geleden maakte men een vergelijkbare reeks, toen naar aanleiding van de introductie van ijsberen. AquaZoo hoort bij recreatiegroep Libéma. Zusterpark Beekse Bergen heeft ook regelmatig cameraploegen over de vloer: Omroep Brabant start komende maand met seizoen twee van het programma Op Safari.Meer AquaZoo Leeuwarden
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be