Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling: Danse Macabre

Opvallend decorstuk uit het Spookslot duikt op in Efteling-attractie Danse Macabre

26-04-2024, 17.44 uurBeeld: @GypsRoccus e.a.

Een opvallend onderdeel uit het Spookslot is gearriveerd in de nieuwe attractie Danse Macabre. Verschillende elementen uit het verdwenen spookkasteel keren terug in de opvolger. Een oplettende fan spotte vanmiddag een decorstuk afkomstig uit de wachtrij van het Spookslot.

Het gaat om een wapenschild uit de ronde zaal. Daar hingen van 1978 tot en met 2022 zes schilden gedragen door klassieke bok-achtige duivelsfiguren, met lange hoorns en een kroon. Ze werden ontworpen door Ton van de Ven. De Efteling noemde de onheilspellende verschijningen zelf saters.

Ze zijn niet in het archief beland. Op dit moment gaat er een decoratie schuil achter de deur van souvenirwinkel Dr. Charlatans Kwalycke Zaken, de toekomstige uitgang van Danse Macabre. Efteling-fans zullen de toegangspoort richting de winkel herkennen als een replica van de oude ingang van het Spookslot.

Spookslot (2022)

Meer Efteling: Danse Macabre
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be