Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kinderpretpark Julianatoren

Julianatoren verwijdert vier attracties: 'Passend bij onze toekomstvisie'

24-04-2024, 10.50 uur

Beeld: Roller Coasters and Amusement Parks, Themeparkfreaks e.a.

Kinderpretpark Julianatoren heeft dit seizoen afscheid genomen van vier attracties. In 2024 zijn de Turtlebaan, de Bungee Trampolines, Jul's Piratennest en de Zweefmolen geen onderdeel meer van het attractieaanbod, bevestigt een woordvoerder aan Looopings. De redenen lopen uiteen.

Zo vond de directie de Turtlebaan simpelweg niet meer passen bij de uitstraling van de Apeldoornse trekpleister. De rondrit - met karretjes in de vorm van schildpadden - is verhuisd naar de Waarbeek in Hengelo. Bij de Bungee Trampolines werd de keuring een probleem.

Jul's Piratennest, een vijftien jaar oud interactief theater van de Belgische firma Alterface, bleek onherstelbaar defect. De verwijderde Zweefmolen heeft een opknapbeurt nodig. Of die onderhoudsklus daadwerkelijk gaat plaatsvinden, is nog niet besloten. Dat hangt af van de keuring en de bijkomende kosten.

Simulator
Enkele jaren geleden verdween al Jul's Simulator, een bewegende cabine voor twaalf personen waar films werden afgespeeld. Het was voor het park niet meer rendabel om de attractie operationeel te houden, legt de voorlichter uit.

"Dit zijn geen attracties die mensen gaan missen", vult hij aan. "We hebben ze bewust verwijderd, passend bij onze toekomstvisie. Er blijven enorm veel attracties over. En dan hebben we ook nog onze dagelijkse shows en meet-and-greets, waardoor het veel bezoekers niet lukt om alles op één dag te doen."

Meer Kinderpretpark Julianatoren
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be