Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Futuroscope

Medewerker overleden bij bouw nieuwe attractie in Frans pretpark Futuroscope

19-04-2024, 10.24 uur

Bij de bouw van een nieuwe attractie in het Franse pretpark Futuroscope is een medewerker om het leven gekomen. Dat gebeurde maandag op het bouwterrein van Mission Bermudes, een nieuw soort waterattractie van de Duitse fabrikant Mack Rides. Het 23-jarige slachtoffer overleed na een val van ruim 5 meter.

Hij kwam terecht op een bouwluik. Toegesnelde hulpdiensten konden de bouwvakker niet meer reanimeren. De precieze omstandigheden zijn nog niet duidelijk. Het lichaam van de man bevond zich op een moeilijk bereikbare plek. Er waren brandweerlieden nodig om het stoffelijk overschot weg te halen.

Het management van Futuroscope laat weten "in shock" te zijn. Men belooft samen te werken met de autoriteiten om duidelijkheid te kunnen geven over de toedracht van het dramatische ongeval. Zowel de arbeidsinspectie als het openbaar ministerie is een onderzoek gestart.

Scherpe bochten
Het attractietype heet rocking boat. Daarbij worden boten onder water heen en weer getrokken over een rail. Ondertussen kunnen de vaartuigen schommelen, waardoor zeer scherpe bochten mogelijk zijn. Futuroscope heeft volgend jaar de wereldprimeur: een rocking boat staat nog nergens ter wereld.

Mission Bermudes komt in het teken te staan van de Bermudadriehoek, waar volgens verhalen schepen en vliegtuigen op mysterieuze wijze verdwijnen. Het futuristische themapark wordt gerund door parkengroep Compagnie des Alpes, bekend van bijvoorbeeld Walibi Holland, Walibi Belgium en Parc Astérix.

Meer Futuroscope
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be