Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Video: wat als de intro van Game of Thrones over de Efteling ging?

19-04-2024, 19.09 uur

Een creatieve Efteling-fan heeft zijn liefde voor de Efteling en de tv-serie Game of Thrones gecombineerd. Illustrator Daan van Genechten creëerde een video in de stijl van de iconische intro van de wereldberoemde tv-show, maar dan gebaseerd op het Kaatsheuvelse attractiepark.

Afleveringen van Game of Thrones starten met een driedimensionale landkaart waarop de mythische continenten uit de serie zich ontvouwen. Kijkers zien bouwwerken uit de kaart tevoorschijn komen. Op die manier ontstaat een soort speelbord. Ondertussen klinkt een soundtrack gecomponeerd door Ramin Djawadi.

Dat concept hanteerde Van Genechten ook voor de Efteling-versie. "Een rare combi? Ja, maar ik heb het toch gedaan", schrijft hij op LinkedIn. De maker was aan het experimenteren met het animatieprogramma Blender. "Een klein projectje wat natuurlijk weer finaal uit de klauwen liep en de levensduur van mijn videokaart met drie jaar heeft verkort."

Vliegende Hollander
De illustrator zorgde ook voor bijpassende muziek. Met behulp van een pianopartij realiseerde hij een arrangement van De Vliegende Hollander waar elementen van het Game of Thrones-thema in verwerkt zijn. "Het was vooral knippen en plakken, maar ik wilde net als bij het origineel de cello en viool wat meer op de voorgrond."

In het geval van Game of Thrones verschijnen ook de namen van de castleden in beeld, naast symbolen van de families van hun personages. De Efteling-variant toont namen als Repelsteeltje, Roodkapje, Klein Duimpje, Holle Bolle Gijs, Langnek, P. Does en J. Pretneus.

Intriges
De Amerikaanse fantasyserie Game of Thrones werd tussen 2011 en 2019 uitgezonden op HBO. Er zijn in totaal 73 afleveringen gemaakt. In de verhalen komen adellijke families, intriges en bovennatuurlijke elementen samen, in een web van macht en verraad.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be