Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Foto's: bij het Efteling Grand Hotel verschijnen de eerste raampartijen

18-04-2024, 21.02 uurBeeld: Eric Rovers

De Efteling maakt eindelijk vaart bij de bouw van het nieuwe Efteling Grand Hotel. Eerder deze maand was op dronefoto's te zien dat de begane grond - de eerste bouwlaag - bijna helemaal overeind stond. Nog geen twee weken later zijn de eerste raampartijen van de eerste verdieping verschenen.

Het gaat om langwerpige kozijnen met bakstenen ertussen. Het worden de ramen van de hotelkamers. Daaronder zijn crèmekleurige bogen zichtbaar. Dezelfde soort bogen werden geplaatst in de toekomstige arcade, het overdekte wandelpad tussen de ingang van het park en de Pardoes Promenade.

Verder zien we betonnen wanden met smalle raampjes erin. De buitengevels van het hotelcomplex bestaan uit prefabdelen die elders zijn vervaardigd. Op dit moment ogen de stenen muren nog wel opvallend strak: voor een typische Efteling-touch is nog wat afwerking nodig.

Sprookjesbos
Het Efteling Grand Hotel wordt het eerste hotel binnen de parkgrenzen. Bezoekers kunnen straks ín het attractiepark overnachten, tussen entreegebouw Huis van de Vijf Zintuigen en het Sprookjesbos. Het omliggende gebied krijgt de titel Eiland van de Vijf Zintuigen. De opening is verplaatst van eind 2024 naar ergens in 2025.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be