Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bellewaerde

Video: 26 meter hoge waterattractie in Bellewaerde Park is open

20-04-2024, 13.01 uur

Bellewaerde Park heeft een sensationele nieuwe waterattractie geopend voor publiek. Vanaf vandaag mogen bezoekers de tientallen meters hoge waterbaan Amazonia bedwingen, een attractie van het type spinning rapids. Daarbij kunnen ze behoorlijk nat worden. Een video van Looopings brengt de volledige beleving in beeld.

De vaartocht bestaat achtereenvolgens uit een wissel richting een schuine lift van 18 meter hoog, een bochtig parcours met een splash, een draaiende verticale lift tot een hoogte van 19 meter, een afdaling richting een halfpipe en - als finale - een vrije val van 5 meter in het stationsgebouw.

De draaiende lift is in totaal 26,4 meter hoog. Met name tijdens het eerste gedeelte van de rit tollen de bootjes gigantisch snel rond. De laatste val vindt plaats in het donker, dankzij twee rolluiken. Op het laagste punt zijn wel lichtgevende groene edelstenen zichtbaar. Momenteel geldt een maximumgewicht van 420 kilo per boot. Dat wordt gecontroleerd aan de hand van een weegschaal in het station.

Braziliaans thema
Volgens het verhaal betreden bezoekers een oude smaragdmijn. Het Braziliaanse thema werd gekozen in samenspraak met parkeigenaar Compagnie des Alpes. De attractie is afkomstig van fabrikant Intamin uit Liechtenstein.

Bellewaerde-directeur Stefaan Lemey sprak bij de opening over een driedubbele wereldprimeur, want Amazonia bevat drie unieke elementen voor een wildwaterbaan: de draaiende lift, de halfpipe en de vrije val. De bouw kostte 14 miljoen euro. Nooit eerder investeerde Bellewaerde zo veel in één attractie.

Prijzen
In totaal ging 21 miljoen euro naar de Braziliaanse zone Mundo Amazonia, waar ook twee kinderattracties staan. Directeur Lemey is er apetrots op, vertelde hij zaterdagochtend bij de opening. Hij verwacht naar eigen zeggen dat Amazonia meerdere internationale prijzen in de wacht zal slepen.Meer Bellewaerde
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be