Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Pakawi Park

Directeur Belgische dierentuin veroordeeld tot gevangenisstraf

18-04-2024, 12.55 uur

De directeur en mede-eigenaar van de Belgische dierentuin Pakawi Park is veroordeeld tot vier jaar cel - waarvan de helft voorwaardelijk - voor de aanranding van negen vrouwen. De slachtoffers werkten bijna allemaal bij het dierenpark.

In juni 2022 diende een directiesecretaresse van Pakawi Park een klacht in tegen bedrijfsleider Tommy P. Verder onderzoek bracht in totaal elf slachtoffers in beeld, twee daarvan waren minderjarig. Ze werden tijdens hun werk lastiggevallen door de man, vaak in een lift of in donkere gangen op kantoor.

De aanklachten van negen van de elf vrouwen leidden dus tot een veroordeling. Justitie wilde dat de man direct aangehouden zou worden. Daar ging de rechtbank niet in mee na een pleidooi van zijn advocate.

Ramp
Volgens haar zou het "een ramp voor de zoo" zijn als er niemand meer is die in het hoogseizoen belangrijke beslissingen kan nemen. Pakawi Park is de komende maanden dagelijks geopend. Mogelijk gaat de dierentuinbaas in hoger beroep. Dan wordt hij voorlopig sowieso niet aangehouden.

P. nam Pakawi Park in 2019 over, samen met Wim Verheyen. Eerder heette de bestemming Olmense Zoo. Men is gespecialiseerd in roofdieren: bezoekers komen onder meer leeuwen, tijgers, luipaarden, servals, moeraskatten en poema's tegen.

Meer Pakawi Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be