Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Rhône-Alpes

Walibi Rhône-Alpes onthult trein van nieuwe single-rail coaster

17-04-2024, 10.14 uur

Het Franse pretpark Walibi Rhône-Alpes opent komende zomer een single-rail coaster van de firma Intamin, de eerste in Europa. Deze week werd de bijzondere trein van de spectaculaire attractie Mahuka gepresenteerd. Die bestaat uit negen enkele karretjes voor één persoon: de inzittenden komen achter elkaar te zitten, niet naast elkaar.

Het attractietype, dat hot racer heet, wordt gekenmerkt door een rail met slechts één spoor. Een eerste exemplaar opende in 2021 in Australië. Walibi Rhône-Alpes heeft dit jaar de Europese primeur. Naar alle waarschijnlijkheid vindt de opening plaats in juni. Een datum is nog niet bekend.

Het achtergrondverhaal gaat over een ontsnapping aan een vuurgod in een duistere jungle. Dat thema komt ook terug bij de trein, die vormgegeven is als een soort verweerde safari-jeep met verschillende stickers erop. Eén daarvan bevat het oude logo van het park.

Lanceringen
Mahuka bestaat bestaat uit twee lanceringen - met een topsnelheid van 67 kilometer per uur - en dertien momenten van gewichtsloosheid. Het parcours is 600 meter lang en 18 meter hoog. Zusterpark Walibi Holland opent volgend jaar een single-rail coaster van een andere leverancier.Meer Walibi Rhône-Alpes
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be