Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bellewaerde

Bellewaerde Park wil dat eigenaar van ontsnapte kangoeroe tien tickets koopt

16-04-2024, 19.36 uurBeeld: Brandweer Westhoek

Het Belgische attractie- en dierenpark Bellewaerde Park wil graag gecompenseerd worden voor het opvangen van een witte kangoeroe. Het dier ontsnapte afgelopen weekend bij een particulier in de buurt van het park. Toen de brandweer de kangoeroe te pakken kreeg, werd het dier naar Bellewaerde gebracht.

Inmiddels heeft de rechtmatige eigenaar zich gemeld: Karel Cannaert (48). Hij kwam vandaag naar Bellewaerde om de kangoeroe weer op te halen, maar het management weigert het dier zomaar terug te geven. Vanwege de tijd en energie die erin geïnvesteerd is, wil men een financiële compensatie zien.

Cannaert moet van Bellewaerde tien entreebewijzen kopen, ter waarde van 450 euro. Dat vindt hij te veel geld. "Het voelt aan alsof ik losgeld moet betalen", vertelt de kangoeroebezitter aan Vlaamse media. "Ik krijg niet graag het mes op de keel."

Politie
De eigenaar riep de politie erbij, maar een bemiddelingspoging liep op niets uit. Daarom blijft de kangoeroe voorlopig in Bellewaerde Park. "Wij hebben als erkende zoo en dierenasiel gezorgd voor de opvang en welzijn van het dier en we vinden het normaal dat we daar een compensatie voor vragen", reageert een woordvoerder.

Meer Bellewaerde
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be