Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Toverland-attractie Dragonwatch maakt weer testvluchten na aanpassingen

16-04-2024, 21.11 uurBeeld: Betoverendepictures

De heropening van Dragonwatch in Toverland laat waarschijnlijk niet lang meer op zich wachten. Sinds begin januari is de tientallen meters hoge parachutetoren dicht vanwege een technisch mankement. De afgelopen dagen vonden weer testvluchten plaats.

In de tussentijd zijn er verschillende wijzigingen doorgevoerd, meldt een woordvoerster van het Limburgse pretpark aan Looopings. "We hebben aanpassingen gedaan aan de techniek van de attractie", laat de voorlichtster weten.

"Nu zijn we aan het testen." Het park kan nog geen datum noemen voor een heropening. "Maar zodra Dragonwatch weer operationeel is voor onze gasten, brengen we dat uiteraard naar buiten."

Upgrade
Dragonwatch werd gebouwd door de Liechtensteinse fabrikant Intamin. De toevoeging was afgelopen zomer onderdeel van een grote upgrade van themagebied Avalon, een investering van 11,5 miljoen euro. Bezoekers hebben er weinig plezier aan kunnen beleven: de attractie was vaker buiten bedrijf dan geopend.

De technische complicaties bereikten een dieptepunt op 2 januari, toen bezoekers maar liefst drieënhalf uur vastzaten in de stilgevallen gondels. Dragonwatch is in feite een prototype. Oudere parachute towers gebruiken een hydraulische aandrijving; in Toverland is de aandrijving elektrisch.Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be