Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Bestaande Efteling-abonnees in lastig parket als ze willen overstappen

16-04-2024, 11.58 uurBeeld: @Coshira_

Abonnementhouders van de Efteling kunnen in een lastig parket komen als ze willen overstappen naar een andere abonnementsvorm. Gisteren werden drie nieuwe varianten geïntroduceerd: Classic (225 euro), Plus (275 euro) en Premium (390 euro), met verschillende voorwaarden. Ze worden verkocht vanaf 11 juni. Maar wie onlangs een pas heeft verlengd, kan voorlopig niet switchen.

Het is volgens de Efteling technisch gezien niet mogelijk om van jaarabonnement te wisselen, ook niet tegen bijbetaling. Bestaande abonnementhouders worden automatisch overgezet naar een Plus-abonnement, met de bijbehorende voorwaarden. Zij zullen de resterende looptijd moeten afwachten voordat ze kunnen wisselen naar Classic of Premium.

Dat is onder andere balen voor Efteling-fanaten die liever een Premium-pas zouden aanschaffen om gebruik te kunnen maken van extraatjes als hogere kortingen, toegang tot een special evenement en een gratis souvenir. Zij hebben pech, tot hun bestaande jaarkaart afloopt. Wie per maand betaalt, kan wel overstappen.

Automatisch
Ook Efteling-abonnees waarvan het jaarabonnement de komende weken stopt, staan voor een moelijke keuze. Zij mogen hun pas tot 11 juni verlengen voor de oude prijs, maar ze krijgen dan wel automatisch het Plus-abonnement. Personen die willen overstappen naar Classic of Premium, zullen tot 11 juni moeten wachten. Tot die tijd mogen ze het attractiepark niet in hun met abonnement.

De Efteling is gisteren - maandag 15 april - gestopt met de verkoop van abonnementen. Die datum is niet toevallig gekozen: dankzij dit tijdsbestek voldoet men te allen tijde aan de lopende voorwaarden van bestaande abonnementhouders, die worden omgezet naar een Plus-abonnement.

25 dagen
De Plus-optie is op 25 dagen per jaar niet geldig, terwijl bestaande abonnees hebben betaald voor een abonnement dat op maximaal veertien dagen per jaar niet gebruikt kan worden. Maar in de periode tussen 14 april 2024 en 13 april 2025 staan slechts veertien geblokkeerde dagen op de Plus-kalender. Daarna volgen er meer. De Efteling houdt zich op deze manier dus netjes aan de oude voorwaarden.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be