Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Walibi-ontwerper lacht om nieuwe naam Walt Disney Studios: 'Zal ik het logo sturen?'

15-04-2024, 22.16 uurBeeld: @fabien_manuel_art, Walibi Report

De nieuwe naam van het Walt Disney Studios Park in Disneyland Paris komt een ontwerper van Walibi Belgium wel heel bekend voor. Het Disney-park wordt binnen afzienbare tijd hernoemd tot Disney Adventure World. Fabien Manuel, verantwoordelijk voor het design van verschillende Walibi-attracties, gebruikte de generieke term eerder al.

Hij ontwierp een tijdje geleden een logo voor het themagebied Adventure World in Walibi Belgium. Het beeldmerk staat onder meer op prullenbakken in de zone. Een fansite besloot er voor de grap Disney-logo's overheen te fotoshoppen. "De nieuwe afvalbakken van het Walt Disney Studios Park!", luidde het commentaar.

Ontwerper Manuel kan er wel om lachen. Hij deelde de fotobewerking op zijn Instagram-kanaal. "Ondertussen in Walibi Belgium, op mijn logo-ontwerp voor Walibi Adventure World...", schrijft de Fransman. "Disneyland Paris, als het nodig is kan ik jullie wel het originele logo sturen?"

Calamity Mine
Disneyland gaat de naam Adventure World officieel gebruiken vanaf de opening van een nieuwe themawereld rond Frozen, naar verwachting in 2025. In het gelijknamige Walibi-gebied staan de attracties Buzzsaw, Dalton Terror, Calamity Mine, Little Swing, Guitar Riff, Poneys en Dragon Boat.

Meer Walibi Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be