Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Leveranciers

Video: nieuwe attractie van Italiaanse fabrikant is variant op bekende polyp

14-04-2024, 23.25 uur

De Italiaanse attractiebouwer Zamperla heeft een variant ontwikkeld op de welbekende polyp. In een nieuw ontwerp van de fabrikant kreeg de octopus, zoals het attractietype in de volksmond wordt genoemd, hangende gondels.

Zamperla noemt het concept zarantula, een verwijzing naar de spinnensoort tarantula. Net als bij een polyp zijn er verschillende op en neer bewegende armen met tollende gondels eraan. In totaal telt de attractie dertig zitplaatsen. De theoretische capaciteit bedraagt 720 personen per uur, met een rittijd van negentig seconden.

Passagiers zitten vast met schouderbeugels. Zamperla presenteert de ride als een intensieve attractie voor gezinnen. Er geldt een minimumlengte van 120 centimeter. Volgens de leverancier zijn er veel mogelijkheden op het gebied van themathiek. In een voorbeeld staat in het hart van de molen een spin met een hoedje.

Parkour
Op de Duitse kermis reist al een vergelijkbare attractie met de naam Parkour. Dat model werd in 1996 ontwikkeld door de firma Schwarzkopf. In 2008 volgde een ombouw door Gerstlauer uit Duitsland. De zarantula heeft ook veel weg van het type magic, ontwikkeld door het Duitse bedrijf Huss Park Attractions.Meer leveranciers
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be