Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Peperdure Disney-souvenirs massaal opgekocht door handelaren: bolderkar vol tassen

13-04-2024, 20.55 uurBeeld: Dphile, @ED92Magic

Disneyland Paris wordt nog steeds geteisterd door handelaren die massaal exclusieve souvenirs opkopen. Het Disney-resort bracht afgelopen week een rugzak uit met het ontwerp van het kasteel van Doornroosje, ontwikkeld door het populaire tassenmerk Loungefly.

Eén tas kost 100 euro. Er geldt een limiet van maximaal twee tassen per transactie, maar dat houdt handelaren niet tegen. In de praktijk blijkt het een fluitje van een cent om een groot aantal tassen te verzamelen tijdens een dagje Disneyland Paris. De peperdure artikelen worden uiteindelijk online verkocht voor een nóg hoger bedrag.

Op de Facebook-pagina Dphile verscheen een foto van een bolderkar vol met vele honderden euro's aan tassen. Het probleem speelt al langer: wanneer Disneyland Paris een bijzonder product aanbiedt, zien handelaren dat steevast als een verdienmodel.

Twee kampen
Op social media wordt er wisselend op gereageerd. Er blijken twee kampen te zijn: Disney-fans die er schande van spreken en personen die vinden dat Disneyland de praktijken aan zichzelf te wijten heeft, door de service zelf niet aan te bieden. Er bestaat immers geen webwinkel met souvenirs uit Disneyland Paris.Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be