Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disneyland Paris toont ontwerpen van nieuwe attracties rond Frozen en Tangled

13-04-2024, 23.59 uur

Disneyland Paris opent binnen enkele jaren verschillende nieuwe attracties in het Walt Disney Studios Park, dat Disney Adventure World gaat heten. Deze week werden nieuwe ontwerpen gepubliceerd van de uitbreidingen. Zo zien we voor het eerst een duidelijke schets van een attractie die in het teken staat van de animatiefilm Tangled.

Raiponce Tangled Spin - vernoemd naar de Franse benaming van Rapunzel - wordt een klassieke theekopjesmolen, maar dan met bakjes in de vorm van bootjes. Bezoekers zullen rondjes draaien onder wensballonnen, bekend van de filmscène met het lied I See the Light.

De attractie komt te liggen aan de nieuwe boulevard Adventure Way, waarvan eerder al ontwerpen naar buiten kwamen. Men wandelt er langs tuinen geïnspireerd op bekende Disney-verhalen. De promenade eindigt bij een groot meer, Adventure Bay, waar een bedieningsrestaurant in art-nouveaustijl wordt gerealiseerd.

The Regal View
Het etablissement gaat The Regal View Restaurant and Lounge heten. Ook daarvan is een nieuw ontwerp verschenen. Er kan gedineerd worden met de Disney-prinsessen, met uitzicht op Adventure Bay. Disney zal de waterpartij naar eigen zeggen gebruiken als "entertainmentpodium met een 360 graden-uitzicht". Op de vijver van 70.000 vierkante meter worden shows vertoond met fonteinen, muziek, licht en speciale effecten.

Aan de andere kant van het meer komt een Frozen-themagebied te liggen. Een nieuwe schets toont een gigantische bergwand met een Scandinavisch stadje in het fictieve koninkrijk Arendelle, inclusief een vuurtoren, een kasteel, een klokkentoren en Elsa's ijspaleis. De belangrijkste attractie wordt een kopie van de darkride Frozen Ever After in Hong Kong Disneyland.

Worlds of Pixar
Disney Adventure World start straks bij het overdekte gedeelte World Premiere, voorheen Studio 1, dat uitkomt op het plein World Premiere Plaza. Vanuit daar verspreiden bezoekers zich over de themagebieden Adventure Way, Marvel Avengers Campus, Worlds of Pixar en World of Frozen. Later moet ook een Lion King-gedeelte toegevoegd worden, al is dat project nog niet officieel bevestigd.In aanbouw

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be