Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disneyland Paris onthult ontwerpen voor grote transformatie: Studio 1 wordt World Premiere

12-04-2024, 16.40 uur

World Premiere is de nieuwe naam van Studio 1 in het Walt Disney Studios Park van Disneyland Paris. Vandaag deelt Disney verschillende ontwerpen van het toekomstige uiterlijk van de overdekte promenade. De naam hangt samen met een transformatie van het volledige park, dat binnenkort door het leven zal gaan als Disney Adventure World.

Studio 1 gaat later deze maand dicht voor een verbouwing. Naar verwachting vindt de heropening plaats in de lente van 2025. Hoewel de term Studios uit de parknaam verdwijnt, neemt men niet volledig afscheid van het filmthema. In World Premiere wanen bezoekers zich straks op een glamoureuze filmpremière in Hollywood.

"Na het passeren van de toegangscontrole worden gasten getransporteerd naar levendige, moderne filmstudio in de openlucht, waar ze onder een sterrenhemel te gast zijn in het hart van Hollywood", laat Disney weten. In plaats van tweedimensionale gevels kiest men voor een "ambachtelijk decor" dat een eerbetoon brengt aan historische filmtheaters in Hollywood en de entertainmentindustrie in het algemeen.

Searchlight
Op een tekening draagt een kraampje met snacks en drinken de naam Searchlight, een verwijzing naar filmdivisie Searchlight Pictures van 20th Century Studios. Dat bedrijf maakt tegenwoordig deel uit van The Walt Disney Company. De uitgang van World Premiere wordt gevormd door het fictieve Disney Theater.

Eenmaal buiten zullen bezoekers World Premiere Plaza betreden, een theaterdistrict in art-decostijl. Daar staan onder meer het Studio Theater en het Animagique Theater. "We zijn bezig om het centrale plein te veranderen in een dynamische en warme omgeving met decors gebaseerd op beroemde façades van theaters op Broadway en West End."

Bomen
Er worden maar liefst 112.000 bomen en planten toegevoegd. Disney belooft dat de ervaring na zonsondergang dankzij sfeerverlichting "nog levendiger en magischer" zal zijn. De nieuwe indeling van het gebied lekte afgelopen zomer al grotendeels uit dankzij ingediende bouwplannen.

Decors in aanbouwMeer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be