Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling onderneemt actie vanwege twee dode bedwantsen in vakantiehuisje

10-04-2024, 17.28 uurBeeld: The Efteling Diaries e.a.

De Efteling heeft grof geschut ingezet na het aantreffen van bedwantsen in een vakantiehuisje. In huisje 208 van Efteling-vakantiepark Bosrijk werden deze week twee dode bedwantsen gevonden. "We nemen dit uiterst serieus en zijn snel overgegaan tot actie", vertelt een woordvoerder aan Looopings.

Huisje 208 is volledig geïnspecteerd en gereinigd door ongediertebestrijders, weet de voorlichter. Een ooggetuige meldt aan Looopings dat er gisteren "mannen in witte pakken" aan het werk waren. "De gordijnen zijn weg en er lijkt een laken tegen de raam geplakt. Ook bij de deur kun je niet meer naar binnen kijken."

De bezoekers die in het huisje verbleven, hebben volgens de woordvoerder geen klachten overgehouden. Naastgelegen huizen zijn eveneens gecheckt. Ze worden momenteel preventief leeg gehouden, ook al is daar niets gevonden.

Dorpsplein
Huisje 208 is een zogeheten Dorpshuys, gelegen aan een dorpsplein naast de serre van restaurant het Eethuys. Door het snelle ingrijpen hoopt de Efteling dat de rest van het vakantiepark vrij blijft van bedwantsen.

Bedwantsen zijn kleine insecten die zich voeden met het bloed van mensen en dieren. Ze kunnen zich gemakkelijk verstoppen in scheuren en kieren van bedden, meubels en muren, waardoor ze moeilijk te detecteren zijn. Hoewel bedwantsen geen bekende ziekten overdragen, veroorzaken hun beten jeuk, huidirritatie en in sommige gevallen allergische reacties.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be