Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Walibi-bezoekers kunnen speelgoed inleveren voor een goed doel

10-04-2024, 16.21 uur

Walibi Holland roept bezoekers op om oud speelgoed mee te nemen naar het pretpark. Van vrijdag 12 april tot en met zondag 7 juli kan iedereen speelgoed inleveren bij de Guest Service. Vervolgens worden de items geschonken aan de Speelgoedbank Dronten, een liefdadigheidsinstelling.

De Speelgoedbank zal de producten uitdelen aan gezinnen met kinderen die vanwege hun financiële situatie zelf geen speelgoed kunnen aanschaffen. Als dank ontvangen de donateurs een voucher voor een gratis verpakt ijsje tijdens hun dagje Walibi.

Er zijn wel voorwaarden aan verbonden. Walibi zoekt naar compleet, onbeschadigd speelgoed dat past in een plastic tas van 40 bij 50 centimeter. Knuffels, oorlogsspullen, computergames, dvd's en cd's zijn uit den boze. Verder is er geen behoefte aan gedateerd speelgoed.

Steeds lastiger
"Hoewel een spel uit de jaren zeventig er nog goed uit kan zien, spreekt het de huidige generatie vaak niet aan", waarschuwt Walibi. De Speelgoedbank is bedoeld voor kinderen tot en met 12 jaar. "Vooral voor kinderen vanaf 8 jaar wordt het steeds lastiger om speelgoed te vinden", laat men weten. "Speelgoed voor deze leeftijdscategorie is dus bijzonder welkom!"

De actie hangt samen met de opening van het vernieuwde themagebied Play Ground. Het idee achter de opgeknapte zone is dat speelgoed tot leven is gekomen. Zo moet zweefmolen Super Swing een tol voorstellen en werd waterattractie Splash Battle aangekleed als een brandweerspel.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be