Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractie- en Vakantiepark Slagharen

Pin met verkeerd jaartal: 'Slagharen mist historisch besef'

10-04-2024, 23.19 uurBeeld: Jessica Oosting-Eiting

Attractiepark Slagharen heeft een jubileumpin uitgegeven met een verkeerd jaartal erop. Abonnementhouders van het Overijsselse pretpark krijgen dit seizoen een speciale pin met een afbeelding van het reuzenrad Big Wheel. Het genoemde openingsjaar klopt echter niet.

"Since 1980", valt te lezen op het souvenirtje. Eén probleem: Big Wheel opende niet in 1980, maar een jaar eerder. Een fanpagina op Facebook reageert verbolgen op de flater. "Zou je een shirtje dragen met de tekst 'Nederland winnaar EK voetbal 1984'?", valt te lezen op de pagina FunFacts PonyparkSlagharen.

"Vast niet, want het was 1988. Het voormalige Ponypark Slagharen mist dergelijk historisch besef." Een stomme fout, vindt de fanpagina. Het park had er een openbaar krantenarchief op na kunnen slaan. Een advertentie uit 1979 maakt namelijk al melding van de tientallen meters hoge attractie, die in dat jaar nieuw was.

Monorail
Het is niet voor het eerst dat Slagharen zich vergist in het openingsjaar van een attractie. Bij de opening van de monorail Pioneer Express 63 bleken op grote historische foto's ook foutieve jaartallen te staan. Die vergissing is later rechtgezet. Verder verschenen vorig jaar magneten met een achtbaan die helemaal niet in het park staat.

Meer Attractie- en Vakantiepark Slagharen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be