Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Momentum Leisure

Nederlands bedrijf koopt bijna 7 hectare grond in Polen voor attractiepark en zwemparadijs

10-04-2024, 14.16 uur

Het Nederlandse bedrijf Momentum Leisure wil een attractiepark en een zwemparadijs uit de grond stampen in Zuid-Polen. Daarvoor is een stuk grond van 6,7 hectare aangekocht. Men belooft een "state-of-the-art thema- en waterpark in het grootste metropoolgebied van Polen".

Momentum Leisure is de partij achter de bestaande Poolse pretparken Majaland Kownaty en Majaland Warsaw. Dit jaar moet de derde vestiging Majaland Gdansk openen. Verder zijn er plannen voor een pretpark in Roemenië, een Tomorrowland-waterpark nabij Berlijn en een waterpark bij Majaland Warsaw.

Daar komt dus een project in Zuid-Polen bij. De trekpleister moet komen te liggen in de regio Opper-Silezië, vlakbij het bestaande winkelcentrum Europa Centralna. "Met vijf miljoen inwoners is het één van de sterkste economische regio's van het land", weet Momentum.

Bezoekers uit Tsjechië
Zo'n vier miljoen mensen wonen binnen dertig minuten reistijd. Vanwege de ligging verwachten de initiatiefnemers ook bezoekers uit Tsjechië. De grond is aangekocht van de Belgische investeringsmaatschappij Mitiska REIM. Naar verwachting vindt de opening plaats in 2026.

Over attracties en thema's is nog niets bekend. "De samenwerking is een echte win-win doordat we shopping en leisure met elkaar integreren op een perfecte locatie", zegt Wouter Dekkers, de pas aangestelde algemeen directeur van Momentum Leisure.

Meer Momentum Leisure
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be