Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bellewaerde

Bellewaerde Park investeert 230.000 euro in opknappen Boomerang

09-04-2024, 16.06 uur

Een veertig jaar oude achtbaan in het Belgische pretpark Bellewaerde Park is afgelopen winter vernieuwd. Het attractiepark in Ieper stak 230.000 euro in het opknappen van de Boomerang uit 1984, waarbij de kettingbak, de kettingwielen en de ketting zelf werden vervangen.

"Achter dergelijke vervangingen schuilt een reeks aan technische beslissingen met telkens hetzelfde doel: de veiligheid van de attractie behouden", laat Bellewaerde weten. "De natuurlijke slijtage van de onderdelen was de drijfveer voor deze upgrade, maar het bood ook de gelegenheid om bepaalde aspecten van de attractie opnieuw te herzien."

De ketting wordt gebruikt om de trein van de rollercoaster omhoog te takelen op de tweede lift, halverwege de rit. Vervolgens leggen passagiers het traject achterwaarts af richting het station. Het park noemt de aanpassingen "een kleine ingreep met een groot verschil".

Minder lawaai
Door het toevoegen van afdekplaten zal de trein voortaan soepeler inhaken in de ketting. Het zorgt voor minder kabaal. "Dankzij deze aanpassing zal het ratelend geluid dat je vroeger kon horen serieus gedempt worden", belooft Bellewaerde. "Ook het vallen van de kettingbak in zijn geheel zal minder lawaai maken."

De tientallen meters hoge Boomerang, in de jaren tachtig gebouwd door de Nederlandse firma Vekoma, ligt in de Mexico-zone van Bellewaerde. Vorig jaar kreeg de baan een nieuw kleurenschema. Sindsdien oogt de constructie blauw met geel in plaats van geel met bordeauxrood.Meer Bellewaerde
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be