Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Problemen bij Chiapas: waterbaan Phantasialand al een week dicht

08-04-2024, 13.55 uur

De populaire waterbaan Chiapas in Phantasialand kampt met problemen. Sinds de start van het nieuwe seizoen is de waterattractie in het Mexicaanse themagebied slechts enkele dagen operationeel geweest. Inmiddels staan de bootjes al ruim een week stil.

Op de website van Phantasialand valt te lezen dat de langdurige sluiting te maken heeft met "onderhoudswerkzaamheden". "Graag jouw attentie: de expeditie door het avontuurlijke Mexico staat momenteel op pauze!", aldus Phantasialand. "Bedankt voor jouw begrip."

Het is niet duidelijk wanneer Chiapas weer toegankelijk zal zijn. Looopings heeft het Duitse pretpark om een reactie gevraagd, maar tot nu toe kwam er geen antwoord. Als de attractie draait, zal dat zichtbaar zijn in de Phantasialand-app.

Steilste afdaling
Chiapas, geopend in 2014, is geen gewone waterbaan: Phantasialand koos voor een geavanceerd transportsysteem van fabrikant Intamin, met razendsnelle wissels. Met een helling van 53 graden heeft de attractie de steilste afdaling in een waterbaan ter wereld. Het parcours loopt langs mijntrein Colorado Adventure, die wel gewoon geopend is.

Bij de uitgang van Chiapas vinden op dit moment ook werkzaamheden plaats. Daar wordt een nieuwe thematische afscheiding gerealiseerd tussen parkdeel Mexico en het middeleeuwse dorpje Klugheim, onderdeel van de themawereld Mystery.Meer Phantasialand
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be