Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Kondaa, Pulsar, Popcorn Revenge: muziek uit Walibi Belgium op Spotify

06-04-2024, 20.37 uur

Walibi Belgium doet pretparkfans een groot plezier: muziek van verschillende attracties is verschenen op Spotify en andere streamingplatforms. Het Belgische pretpark publiceerde onlangs de soundtracks van de mega coaster Kondaa, de gelanceerde waterachtbaan Pulsar en de interactieve darkride Popcorn Revenge.

De muziek van Kondaa bestaat uit mystieke klanken en opzwepende Afrikaanse drums. Op streamingdiensten verscheen één Kondaa-nummer van bijna twintig minuten, gecomponeerd door Benjamin Ribolet. Hij is ook actief voor zusterpark Parc Astérix. Daar was hij onder meer verantwoordelijk voor de muziek van lanceerachtbaan Toutatis.

De soundtrack van Pulsar bestaat uit een instrumentaal nummer van vier minuten. Die track werd in 2016 gemaakt door het Duitse bedrijf IMAscore. Op het album van Popcorn Revenge staan vier nummers met een totale lengte van ruim tien minuten. Ze heten Queueline, Ride, Carousel en Hall of Fame.

Psyké Underground
Eén attractie in Walibi Belgium werd al vertegenwoordigd op Spotify: shuttle coaster Psyké Underground. Daar klinkt sinds 2013 dancemuziek van Frans-Zwitserse dj Quentin Mosimann. Mogelijk zal die melodie volgend jaar uit het park verdwijnen, aangezien de attractie een nieuw thema krijgt.

Meer Walibi Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be