Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Foto's: mascottes Phantasialand maken hun rentree

07-04-2024, 14.58 uur

De mascottes van Phantasialand laten zich weer vaker zien. In coronatijd stopte het Duitse pretpark met meet-and-greets. De afgelopen jaren waren de personages slechts mondjesmaat aanwezig. Dit seizoen kunnen bezoekers meer figuren ontmoeten.

Phantasialand wordt volgens het verhaal bewoond door zes verschillende draken, die allemaal een themawereld vertegenwoordigen. In 2022 kreeg draak Kroka een nieuwe fotolocatie in het Afrikaanse themagebied Deep in Africa.

Nu zijn ook draak Drago in Berlin, draak Wang in China Town en draak Phenie in Fantasy weer dagelijks aanwezig. Bovendien lopen in Wuze Town, onderdeel van het Fantasy-gedeelte, geregeld de trolletjes Hack en Buddl rond.

Mystery
Op dit moment ontbreken nog twee draken: Quetzal in Mexico en Schneck in Mystery. Naast de zes draken hebben de twee themahotels Matamba en Ling Bao een eigen mascotte. De Chinese draak uit Ling Bao brengt soms ook even een bezoek aan het park.

Meer Phantasialand
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be