Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Bootjes van oude attractie Walibi Belgium gebruikt voor rookzone

04-04-2024, 16.13 uurBeeld: Walibi Report

Walibi Belgium heeft een nieuwe bestemming gevonden voor onderdelen van een verdwenen attractie. Afgelopen winter is boottocht Gold River Adventure verwijderd: de bootjes zijn weggehaald en de vijver werd drooggelegd. De overkappingen van enkele boten konden hergebruikt worden.

Gold River Adventure was een zogeheten tow boat ride van fabrikant Intamin, geopend in 1978. De familieattractie moest het veld ruimen vanwege de komst van een nieuwe lanceerachtbaan, die naar verwachting in 2025 af is.

Walibi Belgium heeft de rookregels dit seizoen aangescherpt: roken mag voortaan alleen nog in zes rookzones. Eén daarvan, in de buurt van de voormalige ingang van Gold River Adventure, is aangekleed met de overkappingen van oude vaartuigen. De andere rookplekken hebben minder aankleding: daar staan alleen bordjes, bankjes en asbakken.

Meer Walibi Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be