Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Foto's: eerste bouwlaag Efteling Grand Hotel bijna helemaal overeind

08-04-2024, 15.23 uurBeeld: @RingelbergNick, @cindy_ve, @pleurissje

De constructie van het nieuwe Efteling Grand Hotel groeit gestaag. In februari werden de contouren van het hotelcomplex voor het eerst echt zichtbaar. Toen zijn de eerste prefabdelen van de gevel geplaatst. De afgelopen weken is het bouwwerk langzaam maar zeker groter en hoger geworden.

Luchtbeelden van dronepiloot Nick Ringelberg laten de stand van zaken op de bouwplaats zien. Op de begane grond aan de linkerkant zit al een vloer, de andere zijde moet nog overkapt worden. Daartussen wordt een arcade gerealiseerd: een doorgang tussen het nieuwe entreeplein Eiland van de Vijf Zintuigen en de Pardoes Promenade.

De grote torens die uiteindelijk op het hotel komen te staan, zijn al voor een groot deel af. Ze staan klaar op het bouwterrein. Op de daken zijn al decoratieve sjablonen aangebracht.

Openingsjaar
Verder heeft de Efteling de bouwschuttingen bijgewerkt: in plaats van 2024 wordt daar nu eindelijk het juiste openingsjaar 2025 vermeld. Het Efteling Grand Hotel is 106 meter breed. Er komen 140 kamers, twee restaurants, twee winkels en een zwembad met spafaciliteiten.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be