Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Karls Erlebnis-Dorf Elstal

Toch geen 1 aprilgrap: Duits pretpark presenteert nieuwe attractie Flying Döner

03-04-2024, 09.07 uur

Een attractie die volledig in het teken staat van döner kebab: vrijwel iedereen was ervan overtuigd dat het Duitse pretpark Karls Erlebnis-Dorf Elstal een 1 aprilgrap maakte. Nu blijkt het dat attractiepark nabij Berlijn bloedserieus was toen het project op 1 april werd aangekondigd: in 2025 zal daadwerkelijk de Flying Döner openen.

Het gaat om een vliegtuigmolen van de Duitse fabrikant Gerstlauer, vormgegeven als een enorme vleesspies met döner eraan. "Deze keer was het geen grap", reageert het park nu. "We zijn al enige tijd bezig met deze nieuwigheid." Men noemt het "goed nieuws voor iedereen die hoopte dat het waar was".

Het attractietype, dat bekendstaat als sky fly, kennen we bijvoorbeeld van Wild Wings in Duinrell en Pixarus in Toverland. In een andere vestiging van parkengroep Karls staat sinds 2021 ook zo'n molen, namelijk Karls Erlebnis-Dorf Rövershagen in Noord-Duitsland. Daar heeft de ride een bijenthema.

1972
Döner kebab bestaat uit dun gesneden stukjes gegrild vlees, meestal afkomstig van lam, rund of kip. Hoewel het gerecht van oorsprong Turks is, wordt de versie die populair is geworden in Europa vaak geassocieerd met Berlijn. Kadir Nurman serveerde daar in 1972 voor het eerst broodjes döner. Sindsdien groeide de populariteit gigantisch.Meer Karls Erlebnis-Dorf Elstal
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be