Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Zoo Chleby

Spannend: Tsjechische dierentuin zet leeuwen en zebramangoesten bij elkaar

03-04-2024, 12.48 uur

Leeuwen in een Tsjechische dierentuin hebben gezelschap gekregen van een andere diersoort. Zoo Chleby durft het aan om de roofdieren in hetzelfde verblijf te zetten als zebramangoesten. Dat laat het dierenpark weten op social media.

Daar verscheen ook een video van de leeuwen en de mangoesten bij elkaar. "Een nieuwe soort in onze dierentuin: de mangoest", meldt Zoo Chleby. "En het is geen 1 aprilgrap." Tot nu toe is geen sprake van bloederige taferelen: beide diersoorten lijken zich weinig van elkaar aan te trekken.

Er wordt al sinds 2020 geëxperimenteerd met de ongebruikelijke combinatie. Volgens de dierentuin is dat goed verlopen. De zebramangoesten kunnen zich terugtrekken in tunnels als er gevaar dreigt. In het wild komen leeuwen en mangoesten allebei voor op de Afrikaanse savanne.



Meer Zoo Chleby
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be