Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wildlands Adventure Zoo Emmen

Wildlands speelt in op kritiek van Vandaag Inside: uitbreiding met onzichtbare dieren

01-04-2024, 13.31 uur

Dierenpark Wildlands Adventure Zoo Emmen is niet vies van een beetje zelfspot. Bij wijze van 1 aprilgrap presenteert de Drentse dierentuin vandaag een nieuw gebied met onzichtbare dieren. Het is een knipoog naar de kritiek die Johan Derksen en Wilfred Genee onlangs uitten in tv-programma Vandaag Inside.

Derksen en Genee beweerden eind maart dat er in Wildlands nauwelijks dieren te zien zijn, mede door de gigantisch grote verblijven. "Speciaal voor de mannen van Vandaag Inside presenteren wij vandaag met trots onze allernieuwste uitbreiding!", meldt het park nu.

Welke soorten zijn daar allemaal te vinden? "Met dieren als de transparante tijger, verborgen vogels, onzichtbare ocelots, onwaarneembare opossums en de onopgemerkte okapi’s denkt Wildlands met de Invisible Animal Exhibit een unieke toevoeging aan het park te hebben gedaan."

Regenbui
Het verblijf is volgens Wildlands alleen op tweede paasdag te bewonderen via social media, niet toevallig 1 april. Wie wél echte dieren wil spotten, kan gewoon naar Emmen komen. "Je ziet olifanten, vlinders, neushoorns, giraffen, ijsberen, pinguïns, de nieuwe zeehonden, etcetera, etcetera, etcetera. Ook binnen is genoeg te beleven, dus laat een regenbui je niet tegenhouden om vandaag te komen."

Bij de opening van Wildlands in 2016 was het gebrek aan zichtbare dieren één van de grootste kritiekpunten. Daar is sindsdien een hoop aan veranderd. De dierentuin ging het probleem te lijf middels aanpassingen aan looproutes en verblijven. Ook zijn sindsdien een hoop thema-elementen toegevoegd.

Meer Wildlands Adventure Zoo Emmen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be