Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disneyland Paris had topjaar ondanks stakingen: hoogste omzet ooit

31-03-2024, 22.19 uur

Disneyland Paris zal tevreden terugkijken op het afgelopen seizoen. Boekjaar 2023, dat liep tot en met september, werd afgesloten met een recordomzet van 2,9 miljard euro. Dat is ruim 20 procent meer dan het jaar ervoor. De operationele winst bedroeg 175 miljoen euro, de nettowinst kwam uit op 161 miljoen euro.

Voor Disneyland Paris stond de zomer van 2023 in het teken van ontevreden personeel: in mei en juni waren stakingen aan de orde van de dag. Het leidde tot een heleboel negatieve media-aandacht. Financieel gezien lijkt men er weinig last van gehad te hebben: het weerhield het publiek er in ieder geval niet van om massaal toe te stromen en geld uit te geven.

Hogere kamerprijzen in de hotels hebben geleid tot rooskleurige cijfers. Ook uitgaansdistrict Disney Village deed het uitstekend. De hotels en Disney Village samen waren goed voor 21,7 procent van de totale omzet, maar ze genereerden 56,6 procent van de bedrijfswinst.

Jaarrekeningen
In de financiële documenten van eigenaar The Walt Disney Company worden de resultaten van verschillende resorts niet individueel uiteengezet. De gegevens staan wel in de jaarrekeningen van Euro Disney Associés, het Franse moederbedrijf van Disneyland Paris.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be