Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bellewaerde

Video: Belgisch pretpark test spectaculaire wildwaterbaan met vrije val

31-03-2024, 17.45 uur

Het Belgische pretpark Bellewaerde Park legt de laatste hand aan een opzienbarende waterattractie. Binnenkort opent Amazonia, een geavanceerde wildwaterbaan van de Liechtensteinse fabrikant Intamin. Er wordt gebruikgemaakt van een bijzondere verticale lift én een heuse vrije val.

Boten van Amazonia worden allereerst naar boven gebracht met een reguliere lift. Na een bochtig parcours en een splash bereiken ze een opvallende 26 meter hoge verticale lift, met twee platforms. Die leidt de vaartuigen al draaiend richting een gigantische halfpipe, wederom met een splash.

Het avontuur eindigt met een verrassingselement, net voor het uitstappen. Boten maken daar een plotselinge vrije val van 5 meter. De rit heeft een totale lengte van 540 meter. Een tocht duurt ongeveer zes minuten. Het is de bedoeling om in totaal veertien boten te laten varen, goed voor een theoretische capaciteit van 960 personen per uur.

Braziliaans
Op dit moment rekent Bellewaerde op een opening halverwege april. Er ging 21 miljoen euro naar het nieuwe Braziliaanse themagebied Mundo Amazonia. 14,5 miljoen euro daarvan is bedoeld voor de spectaculaire waterbaan. De attractie zelf kostte 9 miljoen euro, de rest werd besteed aan decoraties, infrastructuur en aanverwante faciliteiten.Meer Bellewaerde
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be