Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Walibi Holland geeft pratende fontein een nieuw uiterlijk

30-03-2024, 23.23 uur

De bekende pratende fontein van Walibi Holland ziet er voortaan heel anders uit. Tot afgelopen winter oogde de kletsende waterspuwer als een kleurrijk stenen bouwwerk met een decoratie van een oude man erop. Walibi heeft ervoor gekozen om de fontein te transformeren tot een industriële grijze pilaar.

Daarop prijkt nu het gezicht van een soort robot, bestaand uit bij elkaar geraapte losse onderdelen. Eén van de twee ogen is niet veel meer dan een rood dopje. De oren zijn lampjes. Het muurtje eromheen werd licht- en donkerblauw. Op de pilaren zijn uitkepingen gemaakt in de vorm van druppels.

Het aangepaste uiterlijk hangt samen met een nieuw speelgoedthema in het bijbehorende parkdeel Play Ground. Tijdens de start van het seizoen op zaterdag werkte de fontein nog niet. Er staat water in de bak en er speelt muziek, maar er wordt nog niet gepraat met bezoekers. Ook de watereffecten staan uit. Het is nog niet duidelijk wanneer de fontein weer van zich laat horen.

Controleruimte
Normaal gesproken wordt de fontein bediend door een acteur, die met passanten kan communiceren met behulp van verschillende camera's en een microfoon ín de bak. De controleruimte bevindt zich zo'n 300 meter verderop, in het gebouw van spookhuis The Clinic.

Volgens de Walibi-plattegrond heet de fontein officieel Water Chat, maar die term wordt in de praktijk niet gebruikt. De fontein staat al sinds 2007 in het attractiepark. Het concept werd destijds gekopieerd uit Universal Islands of Adventure, een themapark in de Amerikaanse staat Florida.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be