Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Hansa-Park

Pretparkfans leggen bloemen bij attractie die gesloopt gaat worden

30-03-2024, 19.59 uurBeeld: Hans Martin, @GypsRoccus

De sluiting van een attractie in een Duits pretpark zorgt voor emotionele reacties. Fans van Hansa-Park kunnen het maar moeilijk verkroppen dat uitkijktoren Holsteinturm afgebroken zal worden. Naast de attractie zijn om die reden bloemen neergelegd.

Bij de start van het seizoen troffen passanten donderdag een boeket en enkele losse rozen aan. Ze waren door anonieme bezoekers achtergelaten aan de voet van de toren, blijkt uit een foto die verscheen in een Facebook-groep. Het personeel heeft de bloemen later verplaatst richting een bordje waarop de sluiting wordt aangekondigd.

Enkele fans zeggen de actie overdreven en onnodig te vinden. "Rouwen om een toren, zo belachelijk", reageert Biene Ehlers. "Het is gewoon een attractie, de wereld vergaat niet." Janina Sönksen is het daarmee eens. "Alsjeblieft mensen... Het is jammer, ja, maar wat wil je doen?" Martin Vehrs: "Je kunt ook overdrijven..."

Stil protest
Andere vaste bezoekers snappen de emoties wel. "Laat mensen rouwen zoals ze willen", laat Lisa Akalin weten. "Iedereen voelt iets anders." Bea Bluefish vindt het leggen van bloemen bij de attractie een uitstekend idee. "Misschien zal Hansa-Park een nieuwe toren neerzetten wanneer er permanent bloemen liggen, als stil protest."

Volgens Hansa-Park kan de Holsteinturm niet meer in gebruik genomen worden door technische complicaties. "We moeten erkennen dat er geen reserveonderdelen meer voorhanden zijn en dat de levenscyclus na 37 jaar ten einde loopt", meldde het park eerder deze maand. De attractie opende in 1987.Meer Hansa-Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be