Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Luisteren: dit is de nieuwe muziek bij Doornroosje in de Efteling

31-03-2024, 11.43 uurBeeld: @cindy_ve

De Efteling heeft een nieuw muziekstuk toegevoegd aan het sprookje van Doornroosje. Voorheen waren in het kasteel alleen geluidseffecten te horen. Nu luisteren bezoekers tijdens hun wandeling naar een dromerig deuntje, gecomponeerd door René Merkelbach.

Doornroosje was ruim een half jaar afwezig een grote verbouwing. Het onderhoudsproject werd vrijdag afgerond. Sindsdien is het sprookje weer toegankelijk voor publiek. "Voorheen lag Doornroosje in stilte te slapen, maar nu wordt die stilte omlijst met muziek", zegt de Efteling zelf over de aanpassing.

"Des te dichter je bij Doornroosje komt, des te beter je de muziek zult horen." Niet iedereen is er blij mee. Efteling-fansite Eftelist vindt dat de sfeer "helaas verpest is door de toevoeging van een volstrekt onnodig pingelend deuntje".

Wachtmuziekje
Wat is er precies mis mee? "Nog afgezien van de niksigheid van de compositie verpest het muzakje de totale rust en stilte van het slapende kasteel en de heerlijk subtiele dreiging die uitging van het piepende spinnewiel van de boze fee, nu vervangen door iets dat doet denken aan een generiek wachtmuziekje aan de telefoon."

Muzak is een snerende term voor achtergrondmuziek in bijvoorbeeld winkels. "In alle opzichten een ontzettend slecht idee", aldus het Eftelist-team. De fans hopen dat de wijziging zo snel mogelijk weer wordt teruggedraaid. "Gelukkig is het simpel te verhelpen: muziek uit. Kost niks. Opgelost. En rap een beetje!"Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be