Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Koninklijke Burgers' Zoo

Burgers' Zoo opent nieuwe waterspeeltuin Speelbeek

28-03-2024, 16.41 uur

In Burgers' Zoo is vandaag een nieuwe waterspeeltuin geopend. Tussen de olifanten en de ingang van parkdeel Burgers' Bush werd een speeltuin aangelegd waarin een kabbelend beekje centraal staat. Kinderen en volwassenen kunnen er spelen in en rond het water.

Het gebied bestaat uit klimtorens, touwbruggen, glijbanen, stapstenen en boomstammen. "Vanuit de torens hebben de kinderen een goed uitzicht op het bosrijke buitenverblijf van de olifanten", laat Burgers' Zoo weten.

De waterspeelplaats wordt elke ochtend gevuld met bronwater. 's Avonds pompt de Arnhemse dierentuin het water naar een regenwaterreservoir waarmee de Bush wordt gesproeid. "Dus eigenlijk gaat er niks verloren", zegt landschapsarchitect Stef van Campen.

Fantasie
Speelbeek werd gerealiseerd in samenwerking met de Gelderse firma Speelmaatje. "We laten onze houten speeltoestellen graag onderdeel zijn van een groen speellandschap dat de fantasie van kinderen prikkelt, zodat ze hun eigen spel kunnen bedenken", meldt een voorlichter van de leverancier.Meer Koninklijke Burgers' Zoo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be