Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Madame Tussauds Amsterdam

Madame Tussauds Amsterdam herenigt Shrek en Fiona

28-03-2024, 11.07 uur

Shrek heeft zijn intrek genomen in Madame Tussauds Amsterdam. Het wassenbeeldenmuseum onthulde deze week een beeld van het wereldberoemde groene moerasmonster, bekend door de animatiefilms van DreamWorks. Prinses Fiona, de geliefde van Shrek, is daardoor niet meer alleen.

Madame Tussauds wil naar eigen zeggen een eerbetoon brengen aan "het iconische figuur dat al vele generaties met zijn humor en unieke kijk op het leven heeft geboeid en geïnspireerd". In 2015 was Shrek al even op bezoek in de hoofdstad. Nu is hij permanent terug.

Bezoekers kunnen op de foto gaan met de twee ogers én peperkoekmannetje Gingy. Ze krijgen de kans om plaats te nemen op een enorme houten stoel. De DreamWorks-personages zijn te vinden op de filmafdeling van Madame Tussauds.

Puss in Boots
De eerste Shrek-film verscheen in 2001. Daarna volgden Shrek 2 (2004), Shrek the Third (2007) en Shrek Forever After (2010). In 2011 kwam de spin-off Puss in Boots uit. Het voorlopig laatste deel in de franchise was Puss in Boots: The Last Wish uit 2022.

Meer Madame Tussauds Amsterdam
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be