Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Video: nieuwe trein voor lanceerachtbaan in Walibi Belgium

27-03-2024, 20.36 uur

Walibi Belgium heeft geïnvesteerd in lanceerachtbaan Psyké Underground. De overdekte rollercoaster is afgelopen winter voorzien van een nieuwe trein, met een ander uiterlijk dan voorheen. Aankomende zaterdag kunnen bezoekers weer een ritje maken. Met het ontwerp wordt voorgesorteerd op aanpassingen in 2025.

Dan wil Walibi een nieuwe familieachtbaan openen in de nieuwe themazone Dock World, vormgegeven als een havenstadje. Twee bestaande attracties worden ook onderdeel van dat havengebied: waterbaan Flash Back én Psyké Underground. Om die reden oogt de nieuwe trein als een soort haai.

Het lijkt erop dat Walibi volgend jaar de oude naam van Psyké Underground wil terugbrengen, namelijk Turbine. "Het laden van het Turbine-project is al bezig....", luidt de tekst bij een video van de trein. Zo heette de attractie ook tussen 1999 en 2012.

Schwarzkopf
Psyké Underground is een shuttle loop van de verdwenen bouwer Schwarzkopf, met een lancering en één inversie. Het parcours wordt zowel voor- als achteruit afgelegd. De achtbaan opende in 1982 als Sirocco. In 1997 kwam de attractie wereldwijd in het nieuws toen bezoekers ruim anderhalf uur ondersteboven hingen in de looping.Meer Walibi Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be