Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Avonturenpark Hellendoorn

Video: wat gebeurt er met een achtbaan als de stroom uitvalt?

27-03-2024, 18.55 uur

Hoe gevaarlijk is een stroomuitval bij een achtbaan? Die vraag wordt beantwoord in een minidocumentaire op YouTube-kanaal Theme Park Science. Aan de hand van RidderStrijd, de nieuwe spinning coaster van Avonturenpark Hellendoorn, legt men uit hoe een attractie reageert op het wegvallen van de elektriciteit.

Technisch manager Leroy Wijering van het Avonturenpark laat aan presentatrice Nienke de Lang zien wat er gebeurt met de karretjes. RidderStrijd is verdeeld in tien veiligheidsblokken. Die zorgen ervoor dat voertuigen nooit op elkaar botsen, ook niet als er geen stroom is.

Voertuigen worden automatisch tot stilstand gebracht op een positie met een evacuatiemogelijkheid. In de ruim negen minuten durende video komt ook ingenieur Jurnan Schilder van de Universiteit Twente aan het woord. Hij zoomt in op de werking van het remsysteem.

Paneel
Verder vertelt Wijering wat medewerkers moeten doen om de attractie weer aan de praat te krijgen, zodra er weer stroom is. Onderaan de liftheuvel bevindt zich een speciaal paneel waarmee de verschillende secties van het achtbaanspoor handmatig vrijgegeven kunnen worden, na een visuele check.


Meer Avonturenpark Hellendoorn
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be