Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Parc Astérix Paris

Parc Astérix vernieuwt parade: knipoog naar La Casa de Papel

27-03-2024, 19.54 uurBeeld: Le Lutécien e.a.

De parade van Parc Astérix wordt elk jaar iets groter. Sinds 2022 komt in het Franse pretpark de bonte stoet Défilé Gaulois voorbij, met onder meer Romeinen, Galliërs en Egyptenaren. Vorig jaar verscheen al een extra wagen: een groot piratenschip.

In 2024 zorgt Parc Astérix opnieuw voor een uitbreiding. Aankomend seizoen is voor het eerst een Spaanse wagen te zien, met daarop flamencodanseressen, een stier en de Asterix-personages Pépé en Paella y Peseta. Laatstgenoemde heet in de Franse strips Soupalognon y Crouton.

Ze komen voor in het stripverhaal Asterix in Hispania uit 1969. Op de kleurrijke wagen staat een komische verwijzing naar de Netflix-serie La Casa de Papel, namelijk een reclame voor de reizende voorstelling La Casa de Pépé. Huiscomponist Benjamin Ribolet zorgde voor een nieuwe soundtrack.

Meer Parc Astérix Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be