Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Rechter straft Franse kermisexploitanten na dodelijk ongeluk met zweefmolen

03-05-2024, 12.26 uurBeeld: LUDOVIC.R

Twee Franse kermisexploitanten zijn veroordeeld door de rechter vanwege een dodelijk ongeluk met een zweefmolen. In oktober 2019 kwam een 23-jarige vrouw om het leven nadat een gondel van de zweefcarrousel Sky Flyer de arm van een naastgelegen thrillride Intoxx raakte.

Daardoor viel ze uit het bakje. Het slachtoffer overleed aan haar verwondingen. De kermismedewerkers claimden dat het incident veroorzaakt werd door de harde wind. Hun advocaat vroeg om die reden om vrijspraak. Onderzoek door een expert wees echter uit dat de opstelling van de attracties niet deugde.

Het proces liep de afgelopen jaren meermaals vertraging op. Nu is er alsnog een uitspraak. De eigenaar van de attracties krijgt een geldboete van 10.000 euro en een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee jaar wegens doodslag.

Beroepsverbod
Bovendien wordt een beroepsverbod opgelegd: de man mag vijf jaar lang geen grote kermisattracties uitbaten. Een medewerker is veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van achttien maanden.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be